Saturday, February 24, 2007

Helgetur til Kauai


Marita og jeg hadde nettopp avsluttet et post-lecture quiss på nettet, klokken var 02.00 natt til fredag 16.februar. Etter uker med litt for mye studier og litt for lite gøy, begynte vi å leke med tanken på å dra bort for helgen. Vi pakket sekkene våre, la oss og sov tre timer, og tok bussen ut til flyplassen klokken syv fredag morgen. En time senere stod vi utenfor flyplassen med sekkene på ryggen og teltet under armen, skal vi gå til høyre eller venstre?


Kauai er en grønn, fin stillehavsøy, med kun en hovedvei. Den går fra nordvest, sørover langs kysten, og opp til nordøst. I nord stuper fjellet rett ned i det blå-grønne havet, Na Pali Coast, som det heter, er en sann naturopplevelse. Eneste fobindelse mellom veienden i nordvest og nordøst er en krøttersti som snegler seg langs denne værharde kyststripen.


To jenter på tur får lett haik, tror vi kun ventet 5 minutter sammenlagt i løpet av hele helgen. Halvannen time, en middelaldrene surfer og en pensjonist senere, stod vi ved Princevillage, North Shore, Kauai. Skulle handle oss litt mat, og møtte Richard, en gutt som jobber i et adventurebyrå. Han skulle ut med noen turister en halvtime etterpå, men hadde ikke fylt opp gruppen.. Dermed fikk vi gratis kajakk, zip-line, hiking tur...og lunch i jungelen. Camping på stranden, hiking Na Pali coast og turer til grotter og vannfall gjorde helgen uforglemmelig...

No comments: